Of het nu is voor één nachtje of een aantal weken; uw hond is welkom in ons hondenhotel!

Binnenkort gaan wij ook werken vanuit het zogenaamde huiskamer-principe.

Ons hotel, en onze manier van werken, gaan we daarom ook inrichten om zoveel mogelijk de thuissituatie van de hond te benaderen. Geen kennels, tralies en stress maar een stabiele en veilige thuishaven waarin de hond een hond kan zijn.
Een hond die op basis van het huiskamer model verblijft in ons hondenhotel wordt opgenomen in een huiskamer. In de huiskamer verblijven allerlei verschillende honden, van verschillende leeftijden en rassen, samen in het pension of op de buitenterreinen onder toezicht van de verzorgers. Ze hebben veel vrijheid en kunnen zich altijd zelfstandig van binnen naar buiten verplaatsen om lekker te spelen of zich terugtrekken in één van de slaap- of huiskamers als ze even willen rusten.
Voor overnachting worden de honden op basis van formaat, energiebehoefte en karakter door onze verzorgers in groepjes bij elkaar geplaatst in de slaapkamers. Op gezette tijden zijn er overdag ook rustmomenten waarin de honden gevoerd en verzorgd worden. De binnen- en buitenverblijven worden dagelijks geheel gereinigd en er zijn dag en nacht professionele dierverzorgers aanwezig om toezicht te houden op de honden.
Een huiskameropvang, zoals Doggieland die gaat bieden, is overigens niet voor iedere hond de meest geschikte manier van opvang. Zo is het belangrijk dat er sprake is van een gesocialiseerde hond die gewend is met andere honden om te gaan en is niet ieder ras geschikt voor een opvang als het onze. Omdat een reu niet gecastreerd hoeft te zijn, kunnen loopse teven niet in de huiskamer opgenomen worden. Kortom, ongecastreerde reuen zijn welkom, echter, als ze ongewenst gedrag gaan vertonen, zoals rijgedrag en dat voor onrust in de huiskamer zorgt, zullen wij hem uit de roedel en in een standaard kennel plaatsen.

Voordat uw hond in de huiskamer van Doggieland geplaatst wordt, zullen we tijdens een intake-gesprek meer informatie vergaren over de behoefte en het karakter van de hond. Zo kunnen we ook samen met u bepalen of een huiskameropvang de juiste keuze is. Daarna plannen we een proefdag, een dag in onze dagopvang, om de hond te laten wennen. Het geeft ons de mogelijkheid om te beoordelen of de hond geschikt is voor onze manier van opvang én, even zo belangrijk, of de hond het ook leuk vindt. Het welzijn van de hond staat immers altijd op de eerste plek.

Voor een verblijf in de huiskamers rekenen wij een toeslag.

Uiteraard blijven wij individuele opvang aanbieden waarbij uw hond een eigen luxe verblijf krijgt met uiteraard een buitenverblijf en een speelplaats.

In het najaar van 2019 willen we de eerste huiskamers ingericht hebben.